Overblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

28 janar

28 janar-mengjes {Lexim i perditshem :#Eksodi 32 :1-34 :35} {Studim i shpejte :#Eksodi 22 :1-24 :18} “Te perkryer ne Krishtin Jezus.” {#Kolosianet 1 :28} A nuk e ndjen ne vete shpirtin tend se perkryerja nuk eshte ne ty ?A nuk ta meson kete valle e perditshmja...

Lire la suite

27 janar

27 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 29 :1-31 :18} {#Studim i shpejte:#Eksodi 19:1-21:36} “Sepse prej plotesise se Tij morem ne te gjithe hir mbi hir.” {#Gjoni 1:16} Keto fjale na thone se ka plotesi ne Krisht.Ka plotesi te nje Hyjnie thelbesore,sepse...

Lire la suite

26 janar

26 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 26 :1-28 :43} {Studim i shpejte:#Eksodi 16:1-18:27} “Ati yne qiellor.” {#Mateu 6:26} Njerezit e Zotit jane dyfish femijet e tij,ato jane krijesat e tij dhe bijte e tij me ane te adoptimit ne Krisht.Keshtu...

Lire la suite

25 janar

25 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 23 :1-25 :40} {#Studim i shpejte:#Eksodi 14:1-15:27} “Une do te kujtoj miresite e Zotit,lavdimet e Zotit per gjithçka qe na ka dhene.{#Esaia 63:7} Dhe a nuk mund ta besh valle kete?A ka meshira qe nuk ke...

Lire la suite

24 janar

24 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 20 :1-22 :31} {Studim i shpejte :#Eksodi 11:1-13:22} “Me siguri do te te çliroje nga laku i gjuetarit te shpendeve. » {#Psalmi 91 :3} Zoti çliron njerezit e tij prej lakut te gjuetarit ne dy kuptime.Prej...

Lire la suite

22 janar

22 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 14 :1-16 :36} {Studim i shpejte:#Eksodi 5:1-7:25} “Bir njeriu,ç’eshte valle druri i hardhise ne krahasim me gjithe druret e tjere ose me çfaredo dege qe ndodhet ne druret e pyllit?” {#Ezekieli 15:2} Keto...

Lire la suite

23 janar

23 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 17 :1-19 :25} {Studim i shpejte :#Eksodi 8 :1-10 :29} “Perlevdova nje te zgjedhur nga populli.” {#Psalmi 89 :19} Pse Krishti u zgjodh nga gjiri i popullit ?Fol,zemra ime,sepse mendimet e zemres jane me te...

Lire la suite

21 janar

21 janar-mengjes {Lexim i perditshem :#Eksodi 11 :1-13 :22} {Studim i shpejte:#Eksodi 3:1-4:31} “Atehere i gjithe Izraeli do te shpetohet.” {#Romakeve 11:26} Me pas Moisiu kendoi ne Detin e Kuq,ishte gezimi i tij te dinte se i gjithe Izraeli ishte i sigurte.As...

Lire la suite

19 janar

19 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 5 :1-7 :25} {Studim i shpejte :#Zanafilla 48 :1-50 :26} “E kerkova por nuk e gjeta.” {#Kenga e kengeve 3:1} Me thuaj ku e humbe shoqerimin e Krishtit,dhe do te te them vendin me te mundshem per ta gjetuar...

Lire la suite

20 janar

20 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 8 :1-10 :29} {#Studim i shpejte:#Eksodi 1:1-2:25} “Abeli ishte bari.”{#Zanafilla 4:2} Si bari,Abeli ia shenjteroi vepren e tij lavdise se Zotit,dhe ofroi nje flijim gjaku mbi altar dhe Zoti e pranoi Abelin...

Lire la suite

1 2 3 4 > >>