Overblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

27 dhjetor

27 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#Zbulesa 12 :1-13 :18} {Studim i shpejte :#Zbulesa 9 :1-11 :19} « A mund te rritet papirusi jashte moçalit ? » {#Jobi 8 :11} Papirusi eshte poroz dhe i zbrazet,dhe po ashtu eshte nje hipokrit ;nuk ka thelb ose...

Lire la suite

26 dhjetor

26 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#Zbulesa 9 :1-11 :19} {Studim i shpejte :#Zbulesa 6 :1-8 :13} « Adami i fundit. » {#1 Korintasve 15 :45} Jezusi eshte koka perbashkuese e te zgjedhurve te tij.Ne Adamin,çdo trashegimtar prej mishi dhe gjaku ka...

Lire la suite

25 dhjetor

25 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#Zbulesa 6 :1-8 :13} {Studim i shpejte :#Zbulesa 4 :1-5 :14} « Ja,e virgjera do te mbetet me barre dhe do te linde nje femije te cilin do ta quaje Emanuel. » {#Isai 7 :14} Le te shkojme sonte ne Betlehem,dhe ne...

Lire la suite

24 dhjetor

24 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :# Zbulesa 3 :1-5 :14} {Studim i shpejte :#Zbulesa 1 :1-3 :22} « U be i varfer per ju. » {#2 Korintasve 8:9} Zoti Jezu Krisht ishte perjetesisht i pasur,i lavdishem,dhe i ekzaltuar;por “edhe pse ishte i pasur,prapeseprape...

Lire la suite

23 dhjetor

23 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#Zbulesa 1 :1-2 :29} {Studim i shpejte:#Juda 1-25} “Mik,ngjitu me lart.” {#Lluka 14:10} Kur ne fillim jeta e hirit fillon ne shpirt,ne terhiqemi me te vertete afer Zotit,por eshte me frike dhe dritherime te madhe.Shpirti...

Lire la suite

22 dhjetor

22 dhjetor- mengjes {#Lexim i perditshem :#2 Gjoni 1 :1-Juda 1:25} {Studim i shpejte:#3 Gjoni 1-14} « Une te forcoj. » {#Isaia 41 :10} Zoti zoteron nje rezerve te fuqishme me te cilen Ai mund te permbushe kete betim ;sepse Ai eshte i afte te beje gjithçka.Besimtar,derisa...

Lire la suite

21 dhjetor

21 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#1 Gjoni 4 :1-5 :21} {Studim i shpejte:#2 Gjoni 1-13} “Ai ka lidhur me mua nje beselidhje te perjetshme.” {#2 Samueli 23 :5} Kjo beselidhje eshte hyjnore ne origjinat e saj. « Ai ka lidhur me mua nje beselidhje...

Lire la suite

20 dhjetor

20 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#1Gjoni 1 :1-3 :24} {Studim i shpejte:#1 Gjoni 1:1-5:21} “Po,te kam dashur me nje dashuri te perjetshme.” {#Jeremia 31 :3} Ndonjehere Zoti Jezus i thote Kishes se tij mendimet e tij dashurie. « Nuk i duket mjaftueshem...

Lire la suite

19 dhjetor

19 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#2 Pjetri 1 :1-3 :18} {Studim i shpejte:#2 Pjetri 1:1-3:18} « Shorti hidhet qe ne barkun e nenes,por çdo veprim varet nga Zoti. » {#Proverbat 16 :33} Nese rezultati i shortit i perket Zotit,kujt i perket valle...

Lire la suite

18 dhjetor

18 dhjetor-mengjes {#Lexim i perditshem :#1Pjeter 3 :1-5 :14} {Studim i shpejte :#1Pjeter 1 :1-5 :14} “Grisni zemren tuaj dhe jo rrobat tuaja.” {#Joeli 2:13} Grisja e rrobave dhe shenja te tjera te jashtme te emocionit fetar shfaqen lehte dhe jane shpesh...

Lire la suite

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>