Overblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

17 dhjetor

17 dhjetor-mengjes « Une te kujtoj ty. » {#Jeremia 2 :2} Le te veme re se Krishti ka endje te mendoje mbi Kishen e tij,dhe te shikoje bukurine e saj.Po ashtu si zogu kthehet shpesh ne folene e tij,dhe po ashtu si udhetari shpejton per te shtepia e tij,po...

Lire la suite

16 dhjetor

16 dhjetor-mengjes “Ejani tek une.” {#Mateu 11:28} Thirrja e fese se Krishtere eshte nje fjale e bute,”Eja.”Ligji hebre thoshte vrazhde,”Shko,dhe ki kujdes hapat e tua per udhen ne te cilen do ecesh.Thyej urdheresat dhe do te vdesesh;ruaji ato dhe do...

Lire la suite

15 dhjetor

15 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Hebrenjte 11 :1-13 :25} {Studim i shpejte :#Hebrenjte 8 :1-10 :39} « Orpahu puthi vjehrren,por Ruthi nuk i ndahej asaj. » {#Ruthi 1:14} Te dyja kishin dashuri per Naomin,dhe prandaj u nisen me te per tu kthyer...

Lire la suite

14 dhjetor

14 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Hebrenjve 8 :1-10 :39} {Studim i shpejte:#Hebrenjve 5:1-7:28} “Ata kalojne nga nje force te tjetra.” {#Psalmi 84 :7} Ata kalojne nga nje force te tjetra.Keto fjale kane kuptime te ndryshme,por secili prej tyre...

Lire la suite

13 dhjetor

13 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Hebrenjte 5 :1-7 :28} {Studim i shpejte :#Hebrenjve 3 :1-4 :16} « Kripe ne sasi te pakufizuar. » {#Ezra 7 :22} Kripa ishte e perdorur ne çdo flijim i bere Zotit ne zjarr,dhe prej vetive pastruese dhe ruajtese ishte...

Lire la suite

12 dhjetor

12 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Hebrenjte 1 :1-4 :16} {Studim i shpejte:#Hebrenjve 1:1-2:18} “Rruget e tij jane te perjtshme.” {#Habakuk 3 :6} Cfare Ai ka bere nje here,do ta beje perseri.Rruget e njeriut jane te ndryshueshme,por rruget e Zotit...

Lire la suite

11 dhjetor

11 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Ti 1 :1-Fil 1 :25} {Studim i shpejte:#Fil 1:25} “Ai qe ju therret,eshte besnik,dhe do t’i beje te gjitha keto.” {#1 Thes 5:24} Qielli eshte nje vend ku ne nuk do te mekatojme kurre;ku ne do te pushojme vemendjen...

Lire la suite

10 dhjetor

10 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#2 Ti 1 :1-4 :22} {Studim i shpejte :#Titi 1:1-3:15} “Dhe keshtu do te jemi gjithmone bashke me Zotin” {#1 Thes 4:17} Edhe vizitat me te embla te Krishtit,sa te shkurtra qe jane—dhe sa kalimtare!Per nje çast qe...

Lire la suite

9 dhjetor

9 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#1 Ti 1 :1-6 :21} {Studim i shpejte :#2Ti 1 :1-4 :22} “Prandaj Zoti do te prese per t’ju dhene hir” {#Isaia 30:18} Zoti shpesh vonon ne pergjigjen e lutjes.Ne kemi raste te ndryshme te kesaj ne Shkrimin e shenjte.Jakobi...

Lire la suite

8 dhjetor

8 dhjetor-mengjes {Lexim i perditshem :#2 Thes 1 :1-3 :18} {Studim i shpejte:#1 Ti 1:1-6:21} “Megjithate ti ke disa njerez ne Sarde qe nuk i kane ndotur rrobat e tyre.Ata do te ecin me mua te veshur ne te bardha,sepse jane te denje per kete.” {#Zbulesa...

Lire la suite

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>