Overblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

28 korrik

28 korrik-mengjes {Lexim i perditshem : #Ek 1 :1-4 :16} {Studim i shpejte :# So 1 :1-8 :14} « Une isha pa mend,dhe pa kuptim ;para teje isha si nje kafshe. » {#Ps 73 :22} Mbaj mend se ky eshte rrefimi i nje njeriu sipas vete zemres se Zotit ;dhe duke...

Lire la suite

27 korrik

27 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :#Pr 27 :1-31 :33} {Studim i shpejte :#Ek 9 :1-12 :14} « Premtime te çmuara dhe te madherishme. » {# 2 Pj 1:4} Nese do qe te dish ne menyre praktike vlefshmerine e premtive,dhe ti gezosh ato ne zemren tende,mendo...

Lire la suite

26 korrik

26 korrik- mengjes {Lexim i perditshem :# Pr 23 :1-26 :28} {Studim i shpejte :# Ek 5 :1 -8 :17} « Beni çdo perpjekje qe t’i shtoni besimit tuaj virtytin dhe virtytit njohjen,njohjes vetekontrollin,vetekontrollit ngulmimin,ngulmimit pershpirtshmerise,pershpirtshmerise...

Lire la suite

25 korrik

25 korrik-mengjes Por ai ia la ne dore rroben e tij dhe dhe iku duke vrapuar jasht.{Lexim i perditshem :# Pr 20 :1-22 :29} {Studim i shpejte :#Ek 1 :1-4 :16} {#Za 39 :12} Ne betejen qe na kunderve me disa mekate fitorja nuk mund te arrihet veçse duke...

Lire la suite

24 korrik

24 korrik-mengjes {Lexim i perditshem : # Pr 16 :1-19 :29} {Studim i shpejte : #Pr 30 :1-31 :31} « Mos kini frike,qendroni dhe çlirimi do te vije nga Zoti,i cili do ta beje sot per ju. » {#Eksodi 14 :13} Keto fjale permbajne urdheresen e Zotit besimtarit...

Lire la suite

23 korrik

23 korrik-mengjes {Lexim i perditshem : # Pr 12 :1-15 :33} {Studim i shpejte : # Pr 26 :1-29 :27} « Edhe ti ishe nje nga ata. » {#Abdias 1:11} Dashamiresi vellazerore i duhej Edomit per Izraelin ne kohen e nevojes,por ne vend te kesaj,burrat e Esaut u...

Lire la suite

22 korrik

22 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :# Pr 8 :1-11 :31} {Studim i shpejte :# Pr 23 :1-25 :28} « Une jam dhendri juaj. » {#Jer 3:14} Krisht Jezusi eshte i lidhur me popullin e tij me bashkim martese.Ne dashuri ai mori per grua Kishen e tij si nje virgjereshe...

Lire la suite

21 korrik

21 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :#Pr 4 :1-7 :27} {Studim i shpejte :#Pr 20 :1-22 :29} « Bija e Sionit tund koken prapa teje. »{#Isaia 37:22} Te qetesuar nga Fjala e Zotit,te shkretet banore dritherake te Sionit moren kurajo,dhe i tunden koken kercenimeve...

Lire la suite

20 korrik

20 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :# Pr 1 :1-3 :35} {Studim i shpejte :# Pr 16 :1-19 :29} « Kapari i trashegimise tone. »{#Ef 1 :14} O! Çfare ndriçimi,çfare gezimesh,çfare ngushellimi;çfare kenaqesie zemre perjetohet nga ai njeri qe ka mesuar te ushqehet...

Lire la suite

19 korrik

19 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :# Ps 144 :1-150 :6} {Studim i shpejte :#Pr 13 :1-15 :33} « Zoti,Perendia yne na tregoi lavdine e tij. »{Ligji i perterire 5 :24} Qellimi i madh i Zotit ne te gjitha veprat e tij eshte manifestimi i vet lavdise se...

Lire la suite

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>