Overblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

shkrime nga spurgeon

E Verteta e vjeter

-E VERTETA E VJETER- -Ketu poshte do gjeni tre perkthime ne lidhje me ate ç’ka quhet rendomte Kalvinizem.- 1)Rezervuari i mrekullueshem 2)Jezusi,Mjeku dhe Doktrina,Zbuluesi dhe Zbulesa,Ndriçuesi dhe Drita e Njerezve. 3)Mbrojtje e Kalvinizmit 1)Rezervuari...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

15 PENDIMI DUHET TE SHOQEROHET ME FALJEN ESHTE E QARTE prej tekstit qe ne kemi cituar me perpara se pendimi eshte i lidhur me faljen e mekateve.Ne Veprat 5 :31 lexojme se Jezusi « eshte i ekzaltuar per te dhene pendimin dhe faljen e mekateve. »Keto dy...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

13 RIPERTERITJA DHE FRYMA E SHENJTE “DUHET TE LINDNI PERSERI.”Kjo fjale e Zotit tone Jezus eshte dukur te flakeroje ne udhen e shume njerezve,ashtu si shpata qe vertitej prej kerubineve ne porten e Parajses.Ato u deshperuan sepse ky ndryshim eshte pertej...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

12 RRITJA E BESIMIT SI MUND TE ARRIJME nje rritje te besimit ?Kjo eshte nje pyetje shume serioze per shume.Ato thojne se duan te besojne por nuk munden.Shume gjepura fliten ne lidhje me kete teme.Le te jemi rreptesisht praktike ne qasjen e saj.Gjykimi...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

11 SA KEQ !NUK MUND TE BEJ ASGJE ! MBASI ZEMRA E ANKTHSHME ka pranuar dokrinen e shlyerjes dhe mesuar te verteten e madhe se shpetimi eshte nepermjet besimit ne Zotin Jezus,shpesh eshte e trazuar rende me nje ndijim paaftesie kundrejt asaj qe eshte e...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

9 SI MUND TE ILUSTROHET BESIMI ? Per ta bere me te qarte akoma çeshtjen e besimit,do t’ju jap ca ilustrime.Edhe pse vetem Fryma e Shenjte mund ta beje lexuesin tim te kuptoje,eshte detyra dhe gezimi im te furnizoj te gjithe driten qe kam mundesi dhe t’i...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

8 BESIMI,CFARE ESHTE? CFARE ESHTE KY BESIM ne lidhje me te cilin eshte thene, « Me ane te hirit jeni shpetuar nepermjet besimit ? »Ka shume pershkrime te besimit ;por pothuajse te gjitha perkufizimet qe kam hasur me kane bere qe ta kuptoj me pak perpara...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

7 PREJ HIRIT PERMES BESIMIT « Me ane te hirit jeni shpetuar nepermjet besimit » {#Efezianeve 2 :8}. Mendoj se eshte mire te kthehem pak ne nje ane qe te mund t’i kerkoj lexuesit tim te veshtroje me adhurim krye-burimin e shpetimit tone,i cili eshte hiri...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

6 PERSA I PERKET CLIRIMIT PREJ SE MEKATUARI Ne kete pike do doja t’i thoja nje ose dy fjale te shkoqura atyre qe e kuptojne menyren e shfajesimit me ane te besimit qe eshte ne Krishtin Jezus por qe trazohen se nuk mund te reshtin se mekatuari.Nuk mund...

Lire la suite

Gjithçka prej Hirit

4 “ESHTE ZOTI AI QE SHFAJESON” Romakeve 8:33 Nje gje e mrekullueshme eshte kjo,se qenit i shfajesuar,ose i bere i drejte.Nese nuk do kishim thyer kurre ligjet e Zotit nuk do na nevojitej sepse do ishim te drejte ne vetvete.Ai qe gjithe jeten e tij ka...

Lire la suite

1 2 > >>