Top articles

 • 17 qershor

  19 août 2007 ( #Qershor )

  17 qershor-mengjes {Lexim i perditshem :#Jobi 9 :1-12 :25} {Studim i shpejte :#Jobi 18 :1-21 :34} “Na shpeto,o Zot.” {#Psalmi 12:1} Lutja ne vetvete eshte e mrekullueshme,sepse eshte e shkurter por me vend,e prere dhe zgjuese.Davidi vajtoi pakicen e njerezve...

 • 19 qershor

  20 août 2007 ( #Qershor )

  19 korrik-mengjes {Lexim i perditshem :#Jobi 17 :1-20 :29} {Studim i shpejte :#Jobi 25 :1-28 :28} “Te gjithe u mbushen me Frymen e Shenjte.” {#Veprat 2:4} Bekimet e kesaj dite do ishin te pasura nese te gjithe prej nesh te mbusheshim me Frymen e Shenjte.Do...

 • 8 nentor

  24 août 2007 ( #Nentor )

  8 nentor-mengjes {Lexim i perditshem :#Gjoni 19 :1-21 :25} {Studim i shpejte:#Veprat 6:1-7:60} « Siç e pranuat Krishtin Jezus si Zot » {#Kol 2 :6} Jeta e besimit eshte e perfaqsuar si nje marrje—nje veprim qe nenkupton te kunderton e çdo gjeje te ngjashme...

 • 29 qershor

  25 août 2007 ( #Qershor )

  29 qershor-mengjes {#Lexim i perditshem :#Psalmi 23 :1-30 :12} {Studim i shpejte :#Psalmi 31 :1-35 :28} “Perendia do te sjelle me Te ata qe kane rene ne gjume ne Jezusin.” {#1 Selanikasve 4 :14} Le te mos na e marre mendja se shpirti flen i pandjeshem....

 • 15 mars

  07 juillet 2007 ( #Mars )

  15 mars-mengjes {Lexim i perditshem :#Josea 7 :1-8 :35} {Studim i shpejte :#Josea 11 :1-14 :15} “Behu i forte ne hirin qe eshte ne Krishtin Jezus. » {#2 Tim 2 :1} Krishti ka hir pa mase ne Vetvete,por nuk e ka mbajtur per veten e Tij.Ashtu si rezervuari...

 • 27 prill

  20 juillet 2007 ( #Prill )

  27 prill-mengjes {Lexim i perditshem :#1Mbreterve 14 :1-15 :34} {Studim i shpejte :#2Mbreterve 1 :1-3 :27} “Perendia,Perendia yne.” {#Psalmi 67:6} Eshte e çuditshme se sa pak i perdorim bekimet shpirterore qe Zoti na jep,por eshte akoma me e habitshme...

 • 29 prill

  20 juillet 2007 ( #Prill )

  29 prill-mengjes {Lexim i perditshem :#1Mbreterve 19 :1-20 :43} {Studim i shpejte:#2Mbreterve 6:1-8:29} “Ti je streha ime ne diten e fatkeqesise.” {#Jeremia 17 :17} Shtegu i Te Krishterit nuk eshte perhera i shndritshem me rreze dielli ;ai ka periudhat...

 • 30 prill

  20 juillet 2007 ( #Prill )

  30 prill-mengjes {Lexim i perditshem :#1Mbreterve 21 :1-22 :53} {Studim i shpejte:#2Mbreterve 9:1-10:36} “Dhe te gjithe bijte e Izraelit murmurisnin.” {#Numrat 14:2} Ka murmurima tani midis Te Krishterve,ashtu si ne kampin e Izraelit ne kohen e vjeter.Keto...

 • 19 maj

  09 août 2007 ( #Maj )

  19 maj-mengjes {Lexim i perditshem :#1 Kronika 24 :1-26 :32} {Studim i shpejte:#2Kronika 6:1-7:22} « Kam pare sherbetore mbi kuaj dhe princa te ecin me kembe si sherbetore. » {#Predikuesi 10 :7} Pasaniket e rinj zakonisht uzurpojne vendet me te larta,ndersa...

 • 29 maj

  11 août 2007 ( #Maj )

  29 maj-mengjes « Ti e urren ligesine. » {#Psalmi 45 :7} « Zemerohuni por mos mekatoni. »Me zor se mund te kete miresi ne nje njeri nese nuk zemerohet me mekatin ;ai qe do te verteten duhet te urreje çdo udhe te rreme.Sa e urreu Zoti yne Jezus kur tundimi...

 • 27 janar

  30 juin 2007 ( #Janar )

  27 janar-mengjes {#Lexim i perditshem :#Eksodi 29 :1-31 :18} {#Studim i shpejte:#Eksodi 19:1-21:36} “Sepse prej plotesise se Tij morem ne te gjithe hir mbi hir.” {#Gjoni 1:16} Keto fjale na thone se ka plotesi ne Krisht.Ka plotesi te nje Hyjnie thelbesore,sepse...

 • 15 shkurt

  04 juillet 2007 ( #Shkurt )

  16 shkurt-mengjes {#Lexim i perditshem : #Numrat 8:1-9:23} {Studim i shpejte:#Numrat 9:1-10:36} “Jam mesuar te jem i kenaqur ne çfaredo gjendje qe te jem.” {#Filipianet 4 :11} Keto fjale na tregojne se kenaqja nuk eshte nje prirje e natyrshme e njeriut....

 • 13 shkurt

  04 juillet 2007 ( #Shkurt )

  13 shkurt-mengjes {#Lexim i perditshem :#Numrat 3 :1-4 :49} {Studim i shpejte :#Numrat 3 :1-4 :49} “Shikoni ç’dashuri na ka dhene Ati,saqe te quhemi bij te Perendise dhe te ketille jemi vertet.Prandaj bota nuk na njeh,sepse nuk e ka njohur Ate.” {#1 Gjoni...

 • Gjithçka prej Hirit

  05 décembre 2007 ( #Shkrime nga Spurgeon )

  9 SI MUND TE ILUSTROHET BESIMI ? Per ta bere me te qarte akoma çeshtjen e besimit,do t’ju jap ca ilustrime.Edhe pse vetem Fryma e Shenjte mund ta beje lexuesin tim te kuptoje,eshte detyra dhe gezimi im te furnizoj te gjithe driten qe kam mundesi dhe t’i...

 • 13 nentor

  25 août 2007 ( #Nentor )

  13 nentor-mengjes {Lexim i perditshem :#Veprat 11:1-13:52} {Studim i shpejte:#Veprat 19:1-20:38} “Shermendi nuk mund te jape fryt prej vetvetes.” {#Gjoni 15:4} Si fillove te japesh fryt?Ndodhi kur erdhet tek Jezusi dhe e hodhet vetveten ne shlyerjen e...

 • 11 shkurt

  04 juillet 2007 ( #Shkurt )

  11 shkurt-mengjes {#Lexim i perditshem :#Levitiku 26 :1-27 :34} {Studim i shpejte :#Levitiku 25 :1-27 :34} “Filluan te binden se keta kishin qene me Jezusin” {#Veprat 4:13} Nje i krishtere duhet te jete nje shembelltyre goditese e Jezu Krishtit.Keni lexuar...

 • 31 tetor

  22 août 2007 ( #Tetor )

  31 tetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Lluka 23 :1-24 :53} {Studim i shpejte :#Gjoni 8 :1-10 :42} “Perteri tek mua nje fryme te patundur.” {#Psalmi 51 :10} Nje Krishter i paqendrueshem,nese ka nje shkendije jete te mbetur ne te do te gulçoje pas rimekembjes.Ne...

 • 13 prill

  16 juillet 2007 ( #Prill )

  13 prill-mengjes {Lexim i perditshem :#2Samueli 6 :1-9 :13} {Studim i shpejte:#2Samueli 13:1-14:33} “Kenaqesia ime eshte nje qeske e vogel mirre.” {#Kantiku i kantikeve 1:13} Mirra me vend mund te zgjidhet si figura e Jezusit persa i perket çmueshmerise,parfumit...

 • 19 tetor

  22 août 2007 ( #Tetor )

  19 tetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Marku 14 :1-16 :20} {Studim i shpejte:#Lluka 5:1-7:50} “Foshnja ne Krisht.” {#1Ko 3:1} A po pikellohesh,besimtar,sepse je kaq i dobet ne jeten hyjnore:sepse besimi yt eshte i vogel,dashuria jote kaq e paket?Gezohu,sepse...

 • Gjithçka prej Hirit dhe e Verteta e vjeter

  29 novembre 2007 ( #Shkrime nga Spurgeon )

  Ne kete kategori do te gjeni dy shkrime nga Spurgeon,i pari eshte Gjithçka prej Hirit dhe i dyti eshte nje permbledhje tre artikujsh a shkrimesh qe une desha ta quaja E Verteta e vjeter sipas vete fjaleve qe Spurgeon perdor ne fillimin e artikullit te...

 • 5 tetor

  19 août 2007 ( #Tetor )

  5 tetor-mengjes {Lexim i perditshem :#Mateu 12 :1-12 :50} {Studim i shpejte :#14 :1-16 :28} “Ai u ngrit,hengri dhe piu;pastaj me forcen qe i dha ai ushqim eci dyzet dite dhe dyzet nete.” {1 Mbreterve 19:8} E gjitha forca e dhene prej Zotit tone te hirshem...

 • 26 shtator

  18 août 2007 ( #Shtator )

  26 shtator-mengjes {Lexim i perditshem :#Nahum 1 :1-Habakuk 3 :19} {Studim i shpejte :#Zakaria 1 :1-4 :14} “Shkurreve te mersinave ne nje grope te thelle.” {#Zakaria 1 :8} Vegimi ne kete kapitull pershkruan gjendjen e Izraelit ne diten e Zakarias ;por...

 • 23 korrik

  01 septembre 2007 ( #Korrik )

  23 korrik-mengjes {Lexim i perditshem : # Pr 12 :1-15 :33} {Studim i shpejte : # Pr 26 :1-29 :27} « Edhe ti ishe nje nga ata. » {#Abdias 1:11} Dashamiresi vellazerore i duhej Edomit per Izraelin ne kohen e nevojes,por ne vend te kesaj,burrat e Esaut u...

 • 7 maj

  07 août 2007 ( #Maj )

  7 maj-mengjes {Lexim i perditshem :#2 Mbreterve 16 :1-17 :41} {Studim i shpejte:#1 Kronika 1:1-2:55} “Turma te medha i shkuan pas dhe Ai i sheroi te gjithe.” {# Mateu 12:15} Cfare mase semundjeje te shemtuar duhet te jete shfaqur nen syte e Jezusit !Prapeseprape...

 • 7 nentor

  23 août 2007 ( #Nentor )

  7 nentor-mengjes {Lexim i perditshem :#Gjoni 17 :1-18 :40} {Studim i shpejte:#Veprat 4:1-5:42} “Ja,te kam gdhendur mbi pellembet e duarve te mia.” {Isaia 49 :16} Pa dyshim nje pjese e habise qe eshte e perqendruar ne fjalen « ja »,eshte e nxitur prej...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>